2016 EKPSS BAŞVURULARI BAŞLADI

02.03.2016
1.317
2016 EKPSS BAŞVURULARI BAŞLADI

2016 EKPSS BAŞVURULARI BAŞLADI

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) başvurular, 9 Mart’a kadar sürecek. Sınav ise 24 Nisan’da 81 il merkezinde uygulanacak.

2016-EKPSS sınavına girmesi gereken adaylar için başvuru süresi 23 Şubat’ta başladı. Sadece kuraya katılacak adayların başvurularını 3-16 Mayıs arasında yapmaları gerekiyor. 2016-EKPSS’ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans-lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabiliyor. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adayların mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS’ye başvurmaları gerekiyor.

e kpss

Kuraya ise ilkokul-ortaokul-ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilecek. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapabilecekler.

Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesi’ne sahip olanlar, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Eğitim Programı ile İş Okulu Eğitim Programı belgesine sahip olanlar, ortaöğretim düzeyinde 2016-EKPSS’ye başvuruda bulunabilirler. Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesi’ne sahip olanlar da 2016- Kura’ya katılabiliyor.

Adaylar, başvuru işlemi için ÖSYM başvuru merkezine gitmeden önce, aday ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü (varsa ilçe) görevlisi tarafından imzalanmış ön kabul ve taahhüt beyanı belgesini edinmeleri gerekiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’nden ön kabul ve taahhüt beyanı belgesini edinmeyen adayların ÖSYM başvuru merkezlerince başvuruları alınmayacak.

Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri, EKPSS’de ÖSYM başvuru merkezi olarak görev yapacak.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.